A tea történetét sokan ismerik, eredetéről számos információt olvashattunk/hallhattunk már. Azonban a világ tőlünk távol eső pontjaiban akadnak olyan hagyományok – konkrétan teázási szokások, amelyek érdekesek lehetnek. Ma a 3 számunkra legizgalmasabb szokást mutatjuk be röviden.
Kínában létezik az úgy nevezett kungfu csa szertartás. Ez egyfajta tiszteletadás a tea elkészítéséhez, egy hagyományos teakészítési mód. A ‘kungfu’ jelentése idő, a ‘csa’ pedig a teát jelöli.
A ceremónia levezénylését általában komoly szakértelemmel rendelkező hölgyek végzik, akik alaposan megtervezett keretek között hajtják végre a levelek áztatását és így a tea elkészítését.Kelet-Fríziában (Németországban) a csészébe először egyfajta kandiscukor kerül (kluntje) a teázási szokás szerint, melyre ráöntik a forró teát, végül sűrű tejszínnel koronázzák meg azt.
Fontos, hogy sosem keverik össze az elegyet, a cukor így további adagok édesítését is el tudja látni, a tejszín pedig szép lassan feloszlik. Telente kevés rummal gazdagítják szíverősítő gyanánt.Oroszországban az egykor hagyományosnak számító szamovárt már nem sok helyen lehet felfedezni a hétköznapokban, azonban pl. a vonatokon még mindig találkozhatunk a klasszikus orosz teas pohárral.
A podsztakannyik nem csak esztétikus, hanem praktikus is – a míves tartó megóvja az ember ujját az átforrósodott üvegtől, valamint stabilabb tőle a pohár.
Teák – Gyógynövényes Rákóczi Udvar (rakocziudvar.hu)
RákócziUdvar (@rakocziudvar) • Instagram-fényképek és -videók
#gyógynövénytea #gyógynövény #tea #biotea #valodierteketkepvisel #gyogynovenyesrakocziudvar