Kosaram
- No products in the cart.
VÉGÖSSZEG:
0 Ft
Ajánlhatunk további teát?
3000 Ft
A csipkebogyó tea erősíti az érfalakat, ezért érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére és kezelésére kiválóan alkalmazható. A legjobb minőségű tea több órás (5-6 óra) áztatással készíthető, forralás nélkül. Legnagyobb mennyiségben C-vitamint, P-vitamint és karotionidokat tartalmaz, így megelőzhető vele a nátha. Nagyon erős roboráló, azaz szervezetet megerősítő, tápláló hatású.
Rendszeres fogyasztása stresszoldó, immunerősítő hatású. Segíti a csontok erősödését, megelőzhető vele a csontritkulás. Kiemelten ajánlott azoknak, akik dohányoznak, hiszen a dohányzás rengeteg C-vitamint von el a szervezettől, a csipkebogyó tea pedig a C-vitamin pótlását komoly mértékben tudja biztosítani.
Elkészítési javaslat: Az egész csipkebogyót törjük össze pl. mozsárban. Adjunk 2,5dl 60-80C-os vízhez 2 evőkanállal. Majd hagyjuk ázni 4-6 órán keresztül.
A csipkebogyó húsnál elegendő a 3 óra áztatás, ha pedig intenzívebb ízt szeretnék hagyhatjuk több ideig is. Mennyiséget illetően 2,5 dl vízhez adjunk 3 teáskanállal.
A magas C-vitamin tartalma nagyon fontos az immunerősítéskor, a téli betegségek megelőzésére például - viszont mivel egy apró bogyó több C-vitamint tartalmaz, mint egy közepes méretű citrom, ezért forrázásra nem ajánlott, hiszen a magas hő hatására a C-vitamin
elbomlik. Cukorbetegség kezelési kiegészítésként tökéletes, mivel remekül szabályozza a vércukorszintet. Rendszeres fogyasztása elősegíti a csontképződést és a csontok erősödését, általánosságban erősíti a
szervezet védekező- és ellenálló képességét. Az immunerősítő hatása mellett a stresszoldó képessége sem elhanyagolható.
Magas vérnyomás, magas koleszterinszint, szívbetegségek és egyéb súlyos betegségek leküzdéséhez kúraszerű alkalmazása nagyon eredményes. A vérszegénység megelőzése és kezelése a csipkebogyó teával kivitelezhető, hiszen magas C-vitamin tartalmának köszönhetően elősegíti a vas felszívódását a szervezetben.
A tea fogyasztása javallott étkezések előtt annak érdekében, hogy az emésztés könnyebben beinduljon és az élelmiszerekben található tápanyagok felszívódása eredményesebb legyen. Étrend-kiegészítőként bevethető gyomorfekély, illetve érzékeny gyomor esetén.
A csipkebogyó tea rendszeres fogyasztása stresszoldó, valamint az öregedést is gátolja, ami szebb bőrt eredményez. Külsőleg borogathatjuk bőrünket a maradék, ízesítetlen teával.
A csipkemagban E-vitamin van, amely epekőoldó hatású, hólyagbántalmak ellen is kiváló. Húgyhajtó hatású, vesehomokra és vesekő leválasztásra is használható. A virág szirmai enyhe hashajtó hatással bírnak, levele pedig hasfogó.
Terhes és szoptató édesanyák is ihatják, valamint gyermekeknek 1 éves kortól hígítva adható.
A csipkebogyó tea elkészítése: Az egész csipkebogyót törjük össze pl. mozsárban. Adjunk 2,5dl 60-80°C-os vízhez 2 evőkanállal, majd hagyjuk ázni 4-6 órán keresztül.
A csipkebogyó húsnál elegendő a 3 óra áztatás, ha pedig intenzívebb ízt szeretnék hagyhatjuk több ideig is. Mennyiséget illetően 2,5 dl vízhez adjunk 3 teáskanállal.
Más gyógynövénnyel is kombinálható az alábbiak szerint: